Nak buat anak ke tidak ?

Views
 
 
Tajuk diatas memang saje cari publisiti murahan (-.-")


Sejak-sejak ni aku dalam dilema sebenarnya ..Hati ni rasa berbelah-bagi ..ceh ,poyo je lebih ni..
Hari tu aku dapat tahu membe aku dah dapat anak ke 2 ..bukannye sorang ,dah 2-3 membe aku dpt anak ke 2, padahal aku yang khawin dulu dari dorang ..

Terus aku rasa tercabar ! haha..dengan kesengalan yang melampau ,aku mesej Mr Husben
Time ni die tengah kerja ,nasib baik jugak die balas !
 

Wife : Abang, nanti malam kite buat anak ,nak? haha..
(selamba direct je aku tanya camtu, terus Mr husben balas macam ni)
Husben : Ayang ,betol-betol nak ke ni?
(terus aku tanya diri aku balik ,aku betol-betol ke ni?)

Kalau nak diikutkan ,memang dah boleh tambah pun ,anak first aku tu dah 4tahun , Tapi MASALAH NYE
aku nak kerja lah ! dah sedap-sedap aku duduk rumah selama ni ,sebab konon- konon aku pikir kalau anak aku dah besar sikit ,mungkin aku dah boleh kerja ..

Tapi sangkaan tu meleset ! sbb aku masih tak jumpa org yg nk jga ank aku ..Huaaaa !! ..sedihhhh..
sampai bila nak duduk rumah ni ? makin montok lah body aku ni ..haha ayat cover ,yg sbenarnya makin gemok ! oke jgn kutuk aku ea?

Tahun depan anak aku nak masuk Tadika ,Sape lagi nak uruskan kalau bukan aku ?  1 hal pulak dahhhh..
 Comform ! aku kena duduk rumah mcam ni..
Aduhhh ..sekarang makin ramai mulut  longkang orang yg sibuk bertanya "Bila nak tambah lagi?"
nak je aku jawab "Sibuk , buat senang la wehh ,nak bela susah !"   Hahaha.. agak tidak sopan ayat tu

Tapi ,sekarang ni aku malas nak pikir-pikir ,aku serah kan je pada takdir .
Lagipun sekarang aku dah stop amik pil perancang , pandai-pandai lah rancang sendiri ..kalau tersangkut jugak ,tu aku anggap rezeki tuhan ..
Aku terima dengan redha ..


NOTA KAKI : Ikutkan hati nak tambah anak lagi 5 thun, Tapi org ckp tak baik kalau tarlampau jauh jarak nye? Betol ke?




Terima Kasih Sudi Membaca ^_^

11 comments:

Azyan Ramle said...

huhu..sweetnye awk tye husben cmtu..hoho..kte nak kawen pown tak lepas2 lg..hoho..btw, kte doakan rezeki kamu bertambah ^_^

ANa Ahmad said...

BAHAHA sepontan derr ibu ni taip...tergelak jap tapi tutup mulut :)

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@Azyan Ramle hehe..tq dear

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@ANa Ahmad haha..gelak jgn tak gelak

✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ said...

Ish dh blh sgt tmbh tu..ank dh besor kn.nk jg die kwn.hihi.akk pun dah 2 org ank ni huhu..x jeles ke? next year nk try dpr girl plak..hehe

Ieta Mat Saad said...

hehe... jujur dan berterus terang itu bagus utk kesejhteraan rumahtangga. Mcm akak nih, dlm ms study UTM, ingt lps abis study br nk tambah. Tup2 ada la plak... baru 63 hari baby ke 5 akak lahir. Senang je... usaha tangga kejyaan :)

Ieta Mat Saad said...

Ada kaedahnya kalo nak anak lagi. try email akak atau google2 je dulu ya :)

kisah kami said...

good entry..hehe

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@kisah kami TQ

khairul Qaz said...

aa' rasa x sabar nk khawin..!

khairul Qaz said...

aa' xsabar nk khawin..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...