semalam video,kini gambar budak didera tersebar

Views





 dah dri semalam aku tengok ,kecoh kat facebook pasal video ni ,tapi baru tadi aku tengok ..pehh!! ..memang tersentuh aku tengok budak tu kene dera ,rasa macam nak sepak - sepak je pompuan tu !

sape yang belom tengok jom layan sini ..


tup - tup tersebar pulak gambar ni


Semalam tiba-tiba heboh di laman sosial facebook dan twitter mengenai video seorang wanita yang mendera bayi.
Kini tersebar pula sekeping gambar yang DIDAKWA kanak-kanak terbabit sewaktu dirawat di hospital.
Difahamkan kanak-kanak itu kini dibawah perlindungan Jabatan Kebajikan Masyarakat.
Semalam PDRM melaporkan telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.
Untuk makluman, kes itu telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama.
Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.
Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.



Terima Kasih Sudi Membaca ^_^

14 comments:

@ deqla manjew said...

18 bln jew??? tak patot!! patot pijak jew dia ni smpai mampos!! ank sendri sgpp buat mcm tu?? eeeiii....geram pulak aku haihh!!

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@@ deqla manjew tahu takpe..sy sokong !!

Iqa Zulaika said...

sangat kejam.. berhati mengalahkan binatang

Emmy Naz said...

kesiannyer baby tu...hissh kecik2 dh kene cm tu...agaknyer mak dia ni ade masalh mental kot smpai buat ank dia mcm tu...

Riena Haiqal said...

saya pun baru tengok video ini pagi tadi sebab semalam tak dapat nak tengok.. memang sebagai ibu saya sebak sangat tengok kanak2 kecil tak berdosa ni di pukul macam tu... saya nak marah anak saya sampai menangis pun saya tak berani inikan pula nak pukul dan cubit budak tu... lagi satu hukuman yang dia terima penjara selama 18 bulan sangat2 tak berbaloi dengan semua perlakuan yang telah dilakukan ke atas anak tersebut.. semoga dia dilaknat dunia akhirat...

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@Emmy Naz sy pon terpikir jugak macam tu, mybe mak die ni meroyan kot..stess..

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@Riena Haiqal betol tu.tergamak die pukul anak sendiri,susah2 beranak kan budak tu..urmm..si perakam pon patut di salah kan..

Redlomo said...

cepat betul berita ini tersebar.. mcm virus jer kat internet... www.redlomo.com :)

hawa said...

grrr >__< apee jeniss mak la macam tu . tak de perasaaan langsungg !

aRa ❤ aFiq™ said...

tak berperikemanusiaan lgsg buat ank mcm tu..

ef.ae said...

it's so heart breaking! is she even the mother? how can she bare to do that?

FazMas said...

Sungguh kejam! Tapi ayah budak tu mana ek?? Mungkin maknye tensen stress dgn ayahnye kot, manalah tau bercerai ke... tu yg dilepaskan kt anak tu..

Tapi tak patut betullah.. rasa macam nak belasah maknye plak, baru padan muka..

Beckhrooy said...

memang tak ada otak

Nurna said...

sedih bila ada ibu yang sanggup melakukan begitu kepada anak yang masih kecil..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...