jom khawin muda !

Views



 
 
sebenarnya ,semalam aku terjumpa video budak khawin muda ni kat youtube,gara - gara mate yang degil taknak tido ..tapi baru petang ni sibuk nak post ..
first tengok , wahhh ..macam tak caya lah ..muda gile ,lagi muda dari aku nih ..

sape belom tengok ,meh layan video kat bawah ni ..


memang dah kecoh betul pasal bende ni kat facebook ,blog dan youtube ...
urmm ..bagi aku lah ..bende ni patut nye , tak payah lah nak kecoh sangat ..biasa lah kot ,kalau jodoh dah sampai seru kan ? sekurang - kurangnya dapat jugak dorang mengelak dari buat masiat ,..
orang dulu - dulu ,khawin muda ..tak kecoh pon ..lagi kekal sampai akhir hayat ..
 
tapi kalau nak tengok pada zaman sekrang ni ..memang patut pon budak - budak sekarang khawin awal ,tapi sekurang - kurang nya ,biar lah lepas SPM .. ni masa sekolah dah kawin? macam mane agak nye die uruskan rumah tangga ek ? laki die nak kasi makan ape kat bini die? takan masih jadi tanggungan keluarga ?

urmm ..ntah lah ..janji dorang bahgia ..jangan baru khawin 2 - 3 bulan dah cerai ...
NOTA KAKI : “Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda ,maka menangislah syaitan . Dan ia (syaitan) mengeluh, “Aduh celaka aku, agamanya telah dipelihara dari godaanku .” HR. Ibnu ‘Addi.


Terima Kasih Sudi Membaca ^_^

4 comments:

are_lin@yu said...

tula ayu pun baru tgk..sweet..byk erk duit kwin mda..hihi..hjat hati nk gk kwin tp tak da orang masuk minang ;-)

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@are_lin@yu tula pasal ,mybe family support kot .. untung lerr ..

pwincess Lov3y dOv3y said...

bgus la tu..dah sampai seru...

nadia said...

Alhamdulillah,dah sampai jodoh mereka.

dgn adanya ikatan yg sah dpt la elakkan maksiat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...