nongkrong akan di pawangam 10/5/2012 !!

Views



 
 
semalam aku tengok kat tv ,da keluar da iklan cerite nongkrong ! ..yeahh! ..memang da lama aku tunggu cerite ni keluar .,sebab aku tengok disebalik tabir die macam best je..tapi takot lebih kurang macam cerite ngangkung!!

urmm pape hal ,kite layan dulu r sinopsis die ..korang nilai lah sendiri best ke tak cerite die..

sinopsis : Nongkrong mengisahkan tiga pemuda, Aman (Angah), Bada (Sam) dan Cumi (Epy) yang cuba mencari kekayaan dengan menggunakan jalan yang tidak sepatutnya iaitu meminta nombor ekor. Cumi terdesak ingin meminang kekasihnya, Lin (Nuremy) manakala Bada dan Aman yang mahu mengubah nasib keluarga, tekad menemui bomoh bagi melaksanakan hasrat mereka.

Segala-galanya bermula apabila seorang bomoh handal menjalankan upacara memanggil puteri laut untuk membantu mereka. Puteri bersetuju dengan syarat, salah seorang daripada mereka bertiga iaitu Bada perlu berkahwin dengannya. Melihatkan kejelitaan Puteri, Bada tanpa bertangguh terus bersetuju. Usai sahaja upacara perkahwinan, Puteri bertukar rupa menjadi hantu yang menakutkan menyebabkan semua mereka lari lintang pukang. Bomoh pula dibunuh oleh hantu Puteri. Hidup mereka berubah apabila hantu Puteri terus mengejar dan menghantui kehidupan mereka termasuklah mengganggu Zura (Siti Aziz), isteri Aman yang sedang hamil dan Haryani, anak perempuan Bada yang masih kecil.
 
oke sekarang kite layan pulak trailer cite die pulak ..
 
 

best tak ? kalau best jom kite serbu pawagam 10 mei ni !!!!!!!

NOTA KAKI : aku sebenarnya dah lama tak pergi tengok wayang ,kalau time - time couple dulu rajin gile !

 

Terima Kasih Sudi Membaca ^_^

6 comments:

Rafflesia™ said...

nak tengok la nanti... -.-

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@Rafflesia™ same lah ,macam best kan ?

Iena Eliena said...

mcm best:)

Hanif Idrus said...

kena tengok ni..tapi tak der couple..ehhehehe
Salam kenal
Support me by daily voting me Blogger Of The year..boleh kan...

nadia farhana said...

macam best je :) thanks share

Cik Farhana said...

Mak aihh macam seram key cte nih..huhu

salam kenal dear..from de same segment.serious follow back! follow sini jgk~tq & keepintouch oweyz k:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...