janin berusia 25 minggu hidup di dunia

Views



 
 
 tadi jalan - jalan (BW) ,t'baca pulak cerita ni ..cerita ni dah lama ..tapi tak kira ! aku nak share jugak !
sape - sape yang belom t'baca cerita ni mesti t'kejut berok macam aku kan..hehe..memang betol - betol menakjubkan ! bertapa besar nya kuasa Allah !


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 25 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.







lepas 6 bulan di pantau rapi ,keadaan baby ni sihat dan boleh di bawa pulang ke rumahnya ..

NOTA KAKI : sesungguhnya allah maha besar kan?



Terima Kasih Sudi Membaca ^_^

2 comments:

Cik Adieb said...

Besar dah si baby..gerun lah tngk baby tu tym masih janin..

akeed said...

sudah follow..klau sudi follow blek yea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...