tutorial button klik - klik

Views


 
 
 
oke di sebab kan ade request dari someone ,aku nak tunjuk lah cara buat button klik - klik

ala yang boleh di klik - klik dalam blog aku ni ,contoh seperti di bawah ..



sape yang nak kemas kan blog dri widget bersepah sepah tu ,boleh try yek sayang ..


1. dashboard > design > add a gadget > html/javascript
2. copy code kat bawah ni pastu paste

<center><div id="spoiler"><div><input value="tajuk ape - ape" style="width:88px ;font-size:12px;background-image: url(url background untuk button);-moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px;margin:13px;padding:0px;border-style: 2px solid #ff9fcc;" type="button" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display != &#39;&#39;) { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Hide Spoiler!&#39;; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Show Spoiler!&#39;; }" />
<div id="show" style="display: none; background-color:transparent; background-repeat:repeat; margin: 0px;border-width:0px; padding:3px; width:90%">
<center><center>letak lah  ape - ape</center></center></div></div></div></center>

merah : ape - ape tajuk kat button (sebelom button di klik)
kuning : url backgroud boleh amik kat sini (amik direct link)
biru : letak ape - ape code widget atau ape - ape ayat ! (selepas button di klik)
 
 lepas tu da boleh save ! ..try tengok jadi tak??

Terima Kasih Sudi Membaca ^_^

4 comments:

hatiAMIRA said...

nape sy buat tak jadi -,-\frust nye .

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

@hatiAMIRA tak jadi? kenape yek? ade yg silap kot?

Iyrmaa Wardaah said...

JAdik !!!!!! thanx !

AisYah said...

thanks for the tuto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...